Hårvård Hudvård Nyheter Tips Makeup

Backstageknepen att testa nu!

Det allra bästa med makeup är att den är väderoberoende. Alltså går det utmärkt att bära nästa vårs skönhetstrender fastän hösten officiellt har startat.

Hittills har bara Köpenhamn och Stockholm hållit sina modeveckor (ähum –dagar), snart kommer modemetropolerna som Paris, Milano, London och New York.

Vi måste vänta på kläderna ett halvår till, men vissa snygga knep tar jag till mig på studs. Som några av de jag fick av makeupartisten Linda Öhrström och frisören (eller sessionstylist, som han kallas i branschen) Dejan Cekanovic. Jag hängde lite backstage med dem innan Maylas visning.

mayla ss 16
Foto: Mathias Nordgren

Dejan arbetade med två texturer på håret, gloss på hjässan och mer grunge i längderna. Han hade först i Shu Uemura Liquid fabric, fönade platt med mittbena och la Touch of gloss (också Shu) för en blank finish. Dejan och hans gäng jobbade med händerna, för att det inte skulle bli några kammärken. Resultatet är coolt, rock’n’roll och tvåtonat.

SAMSUNG CSC

Linda rengjorde och preppade modellernas ansikte med produkter från Neil’s Yard Organics. På ögonen la hon Racing green. När jag frågade om det var en rms-skugga (Linda jobbar ofta med det ekologiska makeupmärket) skakade hon bara på huvudet och svarade leende att det var ”Grandmas secret recipe…”. Ovanpå den hemmablandade gröna crèmeskuggan la hon ett lager True för en sann eye gloss.

SAMSUNG CSC

Och inte mycket mer i ansiktet, förutom lite diskret färg på läpparna. Tyvärr är eye gloss något som är bäst på catwalken eller på bild. I verkligheten tenderar det att kladda efter några blinkningar, men en täckande skugga på locket i en höstfin färg kommer jag att bära. Grönt, vinrött, chokladbrunt eller plommon känns helt rätt.

SAMSUNG CSC

Det är alltid roligare med en färg som inte är svart, som Linda säger och när jag såg visningen förstod jag var hon hittat sin gröna inspiration.

mayla visning 2

Designern Marlene Abraham själv är en stilförebild, i färgen som är rätt alla säsonger i modevärlden – svart.

SAMSUNG CSC

Författare

Hedvig von Mentzer

En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Och jag har länge känt nyfikenheten och lusten att lära mig mer om skönhet. Ju mer jag lär mig, ju mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag har skrivit om skönhet sedan 2002 för ELLE, SvD, Amelia, Kosmetik, Vecko-Revyn, Glamour, Mama, NK Stil, Åhléns tidning med flera. Jag håller föredrag, modererar och medverkar i radio och tv. Jag blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och snygga förpackningar.

Kommentera