Doft

Doft och förlust

Det har varit en tung vecka – och en lång frånvaro från min sida, vilket jag ber om ursäkt för. Förutom attacken i Paris förlorade parfymsverige en stor profil.
Är det något parfymnördar gillar nästan lika mycket som parfym, så är det att prata om parfym. Och skriva om parfym. Ingen gjorde det bättre än Pojkfröken.
Hans passion och entusiasm matchades av ett vasst intellekt och en imponerande allmänbildning. Hans kärlek till barockmusik var lika självklar som intresset för glättig populärkultur – och allt bidrog till hans fantastiska texter om parfym. Han bloggade sällan, men utsökt (precis som jag gillar det).

Jag rekommenderar alla som är intresserade av doft att läsa hans utmärkta (och väldigt roliga) parfymskola. Hans ord glimrar till som stjärnor på en annars alldeles för mörk himmel. Och som tur är finns de kvar, även om han inte längre finns hos oss.

Nu är han i de sälla jaktmarkerna, där castoreum, civet och äkta mysk finns i överflöd.

Vila i frid och väldoft.

cimitiere

 

Författare

Hedvig von Mentzer

En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Och jag har länge känt nyfikenheten och lusten att lära mig mer om skönhet. Ju mer jag lär mig, ju mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag har skrivit om skönhet sedan 2002 för ELLE, SvD, Amelia, Kosmetik, Vecko-Revyn, Glamour, Mama, NK Stil, Åhléns tidning med flera. Jag håller föredrag, modererar och medverkar i radio och tv. Jag blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och snygga förpackningar.

Kommentera