Trender Nyheter Doft

Hans favoritdoft, då?

Går det att tävla i skönhet har jag tidigare frågat mig. Samt konstaterat att det är svårt. Det jag menar är att välja ut de bästa produkterna i sin kategori, förstås. Som i Swedish Beauty and Cosmetics Awards. Eller Daisy Beauty Awards,vars jury består av sköna skönhetsbloggare.

Årets herrdoft var kategorin jag hamnade i som jurymedlem. I ett urval av fem finalister fanns, förvalda av Daisyredaktionen, fanns (i alfabetisk ordning) Boss The Scent, Dior Eau Sauvage, John Varvatos Dark Rebell, L’Occitane Eau de Cedrat, och Zarko Perfume Molecule No. 8.
Vilken doft vann? Det vet jag inte, så håll utkik i kommande nummer av Daisy Beauty.

Vilken var min personliga favorit av alla årets herrdofter? Som jag tidigare förkunnat är jag inte ett fan av dofter som delas in i kön. Och några av mina favoriter stod förstås ovan sådana indelningar.
Lush Kerbside Violet för mannen som verkligen vågar. Jag säger det igen, den som vågar sig in i Lushbutikerna finns en av de mest egensinniga och välgjorda doftsamlingarna jag sprungit på. Frederic Malle Cologne Indelible är en underbar, lyxig doft (som har stora likheter i doft och tanke med Mona Di Orios Eau Absolue) där tanken om en flyktig cologne motsägs av en förvånansvärd närvaro, i Malles fall av neroli. Och den är gjord av parfymvirtuosen Dominque Ropion.
Ah, det var nerolins år (och mer kommer 2016, se nedan) med Thierry Mugler A*Men Ultra Zest, en flanker som bytte ut gourmandnoten mot saftig blodapelsin.Zlatan var citrusig även han, även om jag hade lite högre förhoppningar åt läder- och svettig spelarehållet. Molton Brown Tobacco Absolute tvekade däremot inte när det gällde läder, trä och tobak. Inte den rökta sorten förstås, utan tobaksbladen. Som duschgel är den outstanding.

2016 är ett bra doftår för män också, jag säger bara Hermès Eau de Neroli Doré (hos både NK och Åhléns City snart!) och Frederic Malle Monsieur (som redan borde finnas på Cow). Och det är bara januari!

malle cologne-indelebile

Författare

Hedvig von Mentzer

En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Och jag har länge känt nyfikenheten och lusten att lära mig mer om skönhet. Ju mer jag lär mig, ju mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag har skrivit om skönhet sedan 2002 för ELLE, SvD, Amelia, Kosmetik, Vecko-Revyn, Glamour, Mama, NK Stil, Åhléns tidning med flera. Jag håller föredrag, modererar och medverkar i radio och tv. Jag blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och snygga förpackningar.