Hudvård Tips Kroppsvård

SOS i januari

Skralt i kassan och mörker i sinnet? Det är lugnt. Med några enkla medel piggas både kropp och knopp upp.

Om julefriden sedan länge övergett dig

sos lavande loccitane

Lavande lavendelbubbelbad från L’Occitane

Doften av lavendel och de lyxiga bubblorna lugnar de klenaste nerver efter släktsammandrabbningar och klappångest. Kan kompletteras med ett glas vin, levande ljus och lite klassisk musik för ytterligare avslappning.

Om reastress och arbetsåterkomst drabbat dig hårt

sos therapearl

TheraPearl från Bausch & Lomb

Lägg den över ögonen kall om du gick ut för hårt på årets första AW, varm om migränen slagit till. Funkar till och med för att minska effekten av vaglar. Eventuella ekonomiska smällar som reashopping tillfogat kan jag däremot inte hjälpa dig med.

Om natten ändå är för kort

sos sisley black rose

Black rose mask från Sisley

Det må vara mörkt ute, men det innebär inte alltid att vi alltid får tillräckligt med sömn. Huden behöver precis som resten av kroppen tid för återhämtning, men vi kan fuska lite med hjälp av en fuktgivande mask som ska/kan verka på natten. Just den här från Sisley är dyr, men åh, så bra. Och det finns billigare alternativ, som exempelvis L’Oréal Paris Nutri gold night cream mask.

Författare

Hedvig von Mentzer

En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Och jag har länge känt nyfikenheten och lusten att lära mig mer om skönhet. Ju mer jag lär mig, ju mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag har skrivit om skönhet sedan 2002 för ELLE, SvD, Amelia, Kosmetik, Vecko-Revyn, Glamour, Mama, NK Stil, Åhléns tidning med flera. Jag håller föredrag, modererar och medverkar i radio och tv. Jag blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och snygga förpackningar.

Kommentera