Hudvård Nyheter Tips

Sov dig snygg(are)

Multitasking är djävulens påfund i mina ögon. På nittiotalet innebar det att stressade konsulter pratade i telefon samtidigt som de gjorde Powerpointpresentationer och åt lunch. (Sorgligt nog håller trenden i sig.) På nollnolltalet och framåt innebär det att människor (kvinnor) bränner ut sig när de försöker göra allt samtidigt. Inom skönhetsvård tycker jag däremot att det är ett smart sätt att göra flera saker på samma gång. Som att sova och vårda huden lite extra.

Att låta produkterna jobba nattskiftet är  förvisso inget nytt. Vanliga nattcrèmer, till exempel. Estée Lauders serum Advanced night repair (ANR för de insatta) är en klassiker med många år på nacken, som ganska nyligen fått sig ett litet lyft. Origins Drink up intensive overnight mask var den första masken jag gick till sängs med. Men inte den sista…

Dior har haft en nattpeeling i Capture Total-serien, Filorga har sin finurligt namngivna Sleep and peel och efter framgången med The Body Shops Drops of youth bouncy sleeping mask slår L’Oréal till med allt de har. Under hösten kommer Garnier The miracle sleeping cream, Biotherm Aquasource night spa, L’Oréal Paris Nutri gold extraordinary night cream mask och Vichy Idélia skin sleep. Alla mer än vanliga nattcrèmer, alla med löftet om att ge oss slätare hy och piggare uppsyn.

nutrigold natt

Under den viktiga djupsömnen reparerar kroppen skador som uppstått under dagen. Effekterna på huden av stress och UV-strålning bekämpas – snacka om skönhetssömn!

Med en massa produkter i olika prisklasser är det enklare än någonsin att hjälpa huden på traven. Syror, oljor och lite tyngre (och kladdigare) konsistenser funkar bättre i skydd av mörkret – om än i vissa fall bara av rent kosmetiska skäl. Glöm inte att byt örngott minst en gång i veckan om du har för vana att sova med generöst applicerade ansiktsmasker, särskilt om du har känslig hy eller lätt att få utslag och/eller blemmor.

Författare

Hedvig von Mentzer

En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Och jag har länge känt nyfikenheten och lusten att lära mig mer om skönhet. Ju mer jag lär mig, ju mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag har skrivit om skönhet sedan 2002 för ELLE, SvD, Amelia, Kosmetik, Vecko-Revyn, Glamour, Mama, NK Stil, Åhléns tidning med flera. Jag håller föredrag, modererar och medverkar i radio och tv. Jag blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och snygga förpackningar.

Kommentera