Nyheter

Anti-age utan nålar

Nu växer intresset för Infuzion, en hudbehandling utan nålar, som lanserades i Frankrike för ett par år sedan och nyligen introducerades i Sverige.

– Åtskilliga miljoner filler- och botoxbehandlingar genomförs i dag världen över varje år. Men ändå finns många som drar sig för behandlingar som innebär injektion med nål, säger Martina Richter, VD, New Medic Era, med säte i Stockholm, som fått de globala distributionsrättigheterna till metoden.

Med Infuzion, den nålfria anti-age-behandlingen, kan man jämna ut rynkor och fina linjer, minska porer, tillföra fukt och ge huden lyster och en jämn yta och tona ner mörka ringar och påsar runt ögonen. Behandlingen har även en rengörande effekt på huden.

Behandlingen kan utföras på de flesta oavsett hudtyp, även på personer med känslig och torr hud, men med försiktighet på de med extra tunn hud och elkänsliga. För att undvika en reaktion som övergående känslobortfall/överansträngning i muskler bör man anpassa strömstyrkan, enligt Martina Richter.

De med aktiv acne och hjärtproblem och pacemaker kan ej genomgå behandling. Vid acne riskeras bakterierna föras ned djupare i huden och förvärra tillståndet och en pacemaker kan påverkas av den elektriska strömmen. Pormaskar, som innehåller döda hudceller och fett, är dock inget problem.

– En fördel med metoden är att sprutan kan fyllas på med såväl hyaluronsyra berikad med vitaminer och mineraler som hudfiller, beroende på önskat resultat. Vid djupa rynkor är dock traditionell injektionsbehandling att föredra för en tydligare effekt.

Hittills har Medic Era sålt Infuzion system till runt 35 kliniker och salonger i Sverige. Men Martina Richter räknar med att metoden inom ett par år kommer att ha fått en stor spridning både i Sverige och internationellt.

– Vi har redan börjat titta på Korea och USA, där intresset är stort, upplyser hon.

Från början har metoden utvecklats för läkare, men behandlingen är mer lämpad för hudterapeuter som är experter på att utföra hudvårdsbehandlingar utan nålar, anser Martina Richter.

Företaget bakom uppfinningen är BFP Electronique i Frankrike där all tillverkning sker.

Infuzionbehandlingen

  1. Infuzionbehandlingen innebär att man fäster en liten kula på en injektionsspruta, som fylls på med utvald steril lösning, som hyaluronsyra, cytocare berikad med vitaminer och mineraler. Därefter läggs sprutan i en speciell behållare och den patenterade kulan laddas med elektrisk ström.
  2. Behandlaren, bör vara en hudterapeut, för sedan kulan jämnt över hela ansiktet, halsen och eller dekolletage och händer. Via kulan tillförs huden exempelvis med hyalyronsyra, totalt fem ml per gång för ett ansikte, tre millimeter ner i subdermis Behandlingen avslutas med en mjukgörande kräm.
  3. Varje hudcell i det behandlade området fylls successivt på och efter tre behandlingar med en veckas mellanrum har man uppnått full effekt. Efter ett halvår är det lämpligt med en uppföljande behandling, men då räcker en behandling. Varje behandling tar runt 20 minuter.
  4. Metoden är smärtfri, men en lätt rodnad, stickningar och stelhetskänsla kan uppstå under behandlingen och hos elkänsliga ett visst känslobortfall/överansträngning i muskler, men besvären är övergående.

Författare

Gunilla Kempe

Gunilla Kempe

Redaktör för Tidningen Kosmetik