Nyheter

Årets största skäggfest

Den 5:e september firas internationella skäggdagen i Stockholm på Bar Brooklyn med den största skäggfesten hittills. Under kvällen samlas det även in pengar till Prostacancerförbundet (som är hedersgäst) med skäggtrimning av Stockholms grymmaste barberare samt försäljning av skäggvård och goodiebags.

Senaste året har en mängd artiklar i medier antytt att skäggtrenden skulle vara över. Det stämmer inte. Numera har drygt hälften av den vuxna manliga befolkningen någon form av skäggväxt (statistik från England visar på mer än hälften av alla män i de största städerna, och i vissa stadsdelar i New York har uppemot 68% skägg). För några år sedan existerade inte skäggvårdsprodukter. Nu finns det över 1000 märken internationellt. Och merparten (typ 99 %) är skapad av skäggiga män som insåg sitt eget behov av skäggvård. Slutligen handlar skägg till största del inte om en trend. För hipsters, möjligtvis.

Men för merparten av den skäggiga befolkningen handlar det om något större än så. Som ett brödraskap. 5:e september är det internationella skäggdagen och det firas med årets största skäggfest i Stockholm!

På World Beard Day inleder kultbandet och youtubefenomenet The Beards sin Europaturné i Stockholm på Debaser Hornstull Strand. (Deras största hit heter ”If your Dad doesn’t have a beard, you’ve got two Moms!”).

World Beard Day firas med skäggaktiviteter, skäggprodukter, mingel med skäggprofiler, motorcykelkortege och en massa  skägg från hela Sverige på Bar Brooklyn i Stockholm den 5:e september kl 17-20.

Skäggfestens hedersgäst är Prostatacancerförbundet (Blå Mustaschen). Stockholms grymmaste barberare trimmar skägg under kvällen för välgörenhet. Två svenska skäggvårdsmärken och de bästa internationella märkena finns på plats, där delar av försäljningen går till Prostatacancerförbundet.

Hela Skäggsverige sluter upp och hjälper till för att göra detta till en riktig skäggfest. För att nämna några få:
Distinguished Gentlemen’s Ride, Bearded Villains, Skäggbloggen/Skäggboken, En Karl Med Skägg, The Beard
Artist, Mr Bear Family, Broder Joe, Stucklife Barber, Sivletto och MacLaren Barbershop.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik