Nyheter

Isadora & Axcel

Nordiska riskkapitalfonden Axcel har investerat i Isadora.

– Sedan företaget grundades 1983 har vi gjort en fantastisk resa som familjeföretag och har etablerat oss som nummer ett på den svenska hemmamarknaden och finns i mer än 40 länder. Det är alltid ett stort beslut att sälja sitt livsverk, men efter en längre tids dialog med Axcel känner vi oss säkra på att vi nu har hittat rätt partner för att ta Isadora vidare till nästa nivå, säger Ingvar Vigstrand, ägare och VD för Isadora.

Axcels investering ska ses i ljuset av att Isadora har en mycket stark marknadsposition i Sverige och i övriga Norden, medan andra marknader har intressanta möjligheter till expansion.

– Målet med denna affär är främst att utveckla vår internationella expansion, säger Ingevar Vigstrand.

Axcel har ett stort internationellt nätverk och ger därför många möjligheter till expansion för Isadora.

– Vi ser en växande marknad med en årlig tillväxt i Norden på upp till 5 procent, medan marknader som Mellanöstern och Asien erbjuder spännande möjligheter och ännu högre tillväxttakt. Vi kan också konstatera att USA har en stor potential och därför ser vi fram emot att tillsammans med Isadoras ledning arbeta fram en detaljerad plan för framtiden, säger partner Vilhelm Sundström, som är ansvarig för investeringen hos Axcel.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik