Nyheter

Juice Beauty i Sverige

Det amerikanska eko-märket Juice Beauty lanseras i Sverige och grundaren Karen Behnke var i Sverige vid lanseringseventet. Varumärket är känt för sitt samarbete med Gwyneth Paltrow. Nytt för Juice Beauty är att de även lanserar makeup med 78 nya produkter med allt från läppstift, ögonskuggor tiill foundation.

Juice Beauty är ett ekologiskt kultmärke från Kalifornien i USA som är baserat på frukt och dess juicer. Grundaren är Karen Behnke, också kallad ”wellness entreprenören”. Det hela startade när hon blev gravid med sitt första barn i 40 årsåldern och upplevde hormoniella förändringar och fick de första rynkorna. Karen Behnke beslöt sig för att hitta hälsosamma hudvårdsprodukter som kunde leverera synliga resultat. Hon blev förvånad över att det fanns så få hälsosamma produkter som fungerade bra och beslöt sig då för at skapa en meningsfull förändring i skönhetsbranschen. År 2004 köpte hon namnet ”Juice Beauty” och lanserade om företaget från grunden 2005. I fem år arbetade Karen och hennes team med kemister, läkare och mikrobiologer från Kalifornien med att få fram ekologiskt äkta naturliga formuleringar utan att kompromissa på en lyxig upplevelse. Basen i hudvården är vitaminrika organiska juicebaser (inkl. stamceller från frukt) och detta har enligt kliniska tester visat sig ge lika eller bättre resultat på huden än konventionella produkter.

Idag erbjuder Juice Beuty avancerad ekologisk hudvård, makeup och hårvårdsprodukter. Alla uppfyller Nordamerikas stränga regler för att få kalla sig ekologiska och är certifierade med bland annat USDA och COPA.

Varumärket har också blivit uppmärksammats av att Gwyneth Paltrow gått in som delägare i företaget och blivit Creative Director för deras makeup. Hon syns även i marknadsföringen för Juice Beauty. Nu lanserar inte mindre än 78 nya produkter, från läppstift och ögonskuggor till foundation.

Distributör för varumärket i Sverige är Spa Supply.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik