Nyheter

Lyko förstärker styrelsen

Lyko, en av Nordens största aktörer inom hårvård och skönhet, valde vid dagens extra bolagsstämma in två nya externa ledamöter till bolagets styrelse, Anna Carlqvist och Marie Nygren. De tillför gedigen kompetens inom digital transformation, e-handel och detaljhandel.

Lyko ser denna förstörkning av styrelsen som en viktig pusselbit i Bolagets tillväxtstrategi, med siktet inställt på att vara det självklara valet för hårvård och skönhet i samtliga marknader där Lyko är verksamt.

Marie Nygren är vice VD och verksamhetsdirektör på Systembolaget. Hon har tidigare arbetat som VD för Apotekets dotterbolag Adara, kategoriområdeschef på COOP samt VD för Stor & Liten. Marie har även suttit i styrelserna för Apoteket Hjärtat, Tretti.se och Kicks.

Anna Carlqvist är idag verksam som digital specialist på Star Republic och har tidigare arbetat som E-handelschef på Kronans Apotek, VD för BAS ITG och E-commerce director för Gant. Anna är idag styrelseledamot i BAS och BOOM Watches och har tidigare suttit i styrelsen ffär Hyper Islands e-handelsprogram.

– Jag är otroligt glad att välkomna Anna och Marie till Lykos styrelse. Både Marie och Anna har mångårig och relevant erfarenhet av digital affärsutveckling, e-handel, retail, sortiment och CSR. Jag ser fram emot att tillsammans med vår förstärkta styrelse fortsätta Lykos tillväxtresa, säger Per Sjödell, styrelseordförande för Lyko.

Utöver Anna Carlqvist, Marie Nygren samt styrelseordförande Per Sjödell består Lykos styrelse av ledamöterna Rickard Lyko och Gabriel Fitzgerald.

Lykos verksamhet består av webbplatserna Lyko.se, en av Sveriges ledande destinationer för hårvårds- och skönhetsprodukter på nätet, Lyko.no samt 38 helägda butiker i Sverige och Norge, varav 37 med tillhörande salonger.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik