Nyheter

NK galan: Byredo mottog hederspris

För andra året i rad bjöd Nordiska Kompaniet in till gala för att hylla varumärken och stilikoner inom mode och design. Årets hederspris gick till Byredo.

Vinnaren av Nordiska Kompaniets Hederspris valdes fram av Nordiska Kompaniet och så här löd motiveringen;

Med beundransvärt mod har detta varumärke i 10 år vågat ta risker och fortsatt utmana det förväntade. De går utanför ramarna för stereotypa doftgenrer och visar även gediget hantverk i hela sitt sortiment. Resultatet, en lyckad kombination av modern design och genomarbetad varumärkesstrategi som har inspirerat till modigare doftval och livsstil, lägger grunden till denna framgångssaga.

Formgivare till Nordiska Kompaniets Hederspris är konstnären Anders Krisár. Statyetten som är utformad som en hand symboliserar framtiden och är producerad i samma gjuteri som Oscars-statyetten. NK är stolta över att återigen få samarbeta med Anders Krisár vars verk finns representerade i prestigefulla offentliga och privata konstsamlingar, både i Sverige och internationellt.

 

Övriga vinnare och motiveringar:

Nordiska Kompaniets Stilikon: Giovanna Battaglia Engelbert.
Med bakgrund som moderedaktör och stylist har årets vinnare utvecklat ett lekfullt och tydligt stilspråk. Denna ikon är känd för sin riskbenägenhet, sitt modesjälvförtroende och sin lekfulla eklekticism.

Nordiska Kompaniets Framtidslöfte: Totême

Med en uppdaterad progressivitet skapas perfektion i ett gångbart och utsökt formspråk.
 Årets vinnare har på kort tid placerat sig som en ny stark symbol för den skandinaviska designtraditionen med en internationell ansats. Så här vill vi konsumera mode 2017, hög kvalitet, bärbart och långsiktigt.

Nordiska Kompaniets Innovationspris: Levis Project Jacquard

Visionen om vad framtiden kan innebära och hur fashion tech kan komma att se ut ritas här upp av två giganter. Det perfekta samarbetet kring det digitala, interaktiva modet har efter år av väntan äntligen landat i våra butiker när ”wearables” äntligen blir ”wearable”. Levis för Project Jacquard är vinnare av årets innovationspris.

Nordiska Kompaniets Varumärkespris: L’HOMME ROUGE

Denna utmärkelse röstas fram av NK:s kunder, som därmed utser varuhusens just nu mest omtyckta varumärke.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik