Nyheter

Nya ekotipset.se

Instagramkontot Ekotipset med 17 700 följare startades 2015 av Ellinor Sirén. Nu tar hon nästa steg med sajten Ekotipset.se tillsammans med Camilla Siren, som bland annat samlar rabatter och erbjudanden på ekologiska varor – allt från livsmedel och kläder till barnartiklar och skönhetsprodukter.

– Det är svårt att hitta rätt i eko-djungeln och det är väldigt lätt att göra dåliga inköp som varken gynnar plånboken eller miljön. Jag startade Instagramkontot Ekotipset med visionen att göra det lättare för alla som vill leva mer ekologiskt och giftfritt säger Ellinor.

Ekotipset vänder sig till alla, inte bara till de redan övertygade.

– Alla kanske inte är beredda att sluta färga håret eller dricka Coca Cola men du kanske kan tänka dig att byta till en ekofrisör, minska förbrukningen av engångsplast och köpa fler ekologiska varor när du handlar mat. Det måste inte vara allt eller inget. Vi vill på ett positivt sätt inspirera till bättre val, utan pekpinnar.

Ekotipset.se innehåller också nyheter, tips och recept som; så gör du din egen ekologiska deoderant. I Ekotipsets register hittar du ekologiska inköpsställen och tillverkare.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik