Nyheter

Patentsökt ”busmask”

Kosmetik har intervjuat Jacqueline Burchell, marknads- och produktutvecklingsdirektör för St.Tropez, om deras nya unika patententsökta ansiktsmask, den första och enda brun-utan-sol-masken i världen.

Vad är unikt med masken?

– Masken är den första i sitt slag globalt, det finns i dag ingen annan liknande produkt på marknaden. Den återupplivar omedelbart din hud, ger glöd och lyster åt hudtonen och utvecklar en långvarig gyllene solbränna. Masken har utformats för att fungera med ansiktets naturliga konturer och fibrerna ser till att masken hålls på plats och ger en jämn finish.

– Den är också skräddarsydd för att passa både nybörjare och vana brun-utan-sol-användare då du kan anpassa graden av solbränna beroende på hur länge du har på masken. Från solkysst på fem minuter till en djupare ton på 15 minuter.

Berätta om patentet?

– Vi har ansökt om ett patent som skyddar mot att andra skapar en sheetmask som innehåller DHA. Teknikutmaningen var att utveckla serumet för att få rätt textur och konsistens och en jämn täckning av DHA-serum över masken och därmed ansiktet. Masken är också ett sätt att påskynda DHA-reaktionen – vikten av masken hjälper DHA-serumet att tränga in i huden snabbare.

 Vad består masken av?

– Den har en unik formula, som innehåller vårt tanningserum och återfuktande hyaluronsyra. Huvudingrediensen DiHydroxyAcetone (DHA) kommer från vegetabiliska källor. Vi har arbetat med DHA i många år och med ständigt ökad kvalitet och renhet blir resultatet en finare och mer naturlig solbränna.

– Vi har fokuserat på hur vi kan leverera DHA jämnt och effektivt på huden. Masken är ett mycket effektivt sätt att göra detta, den påskyndar både brun-utan-solreaktionen och säkerställer en jämn täckning.

Hur ofta och när rekommenderar ni att använda masken?

– Det handlar om personliga preferenser och skönhetsrutiner. Vissa gillar att vara solbrända hela året, medan andra tycker det räcker vid speciella tillfällen. Många använder brun-utan-sol-produkter flera gånger i veckan för att ge huden en gradvis solbränna och lyster och kompletterar med masken ibland för extra färg. Hyaluronsyran vitaliserar omedelbart din hud, så vissa gillar att använda masken en gång i veckan. Några gillar att använda masken på kvällen för att vakna upp med en perfekt solbränna.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik