Reportage

Stjärndesigner lanserar doftkollektion

Catwalk_editEn av Tysklands mest framgångsrika mode- och haute couture designers, Guido Maria Kretschmer, har lanserat sin första doftkollektion, i samarbete med kosmetikföretaget LR Health & Beauty.

Guido Maria Kretschmer presenterade dofterna under Fashion Week i Berlin i juli och sedan i höst finns de tillgängliga för försäljning i Sverige via LR Health & Beauty. Dofterna, en dam och en herrdoft, står likt den tyska stjärndesignerns modeskapelser för en stilren design, tidlös lyx och elegans.

Kändisdesignern Guido Maria Kretschmer föddes i Münster i södra Tyskland 1965. Hans intresse och passion för modedesign väcktes redan i barndomen. 1989 etablerade han eget modeföretag och fashionmärket Guido Maria Kretschmer. 2004 lanserade han en egen haute couture linje med glamourösa cocktail- och aftonklänningar och senare linjen Guido Maria Kretschmer Collection med online shop, ready to wear – och businessmode. Den mångsidige designern är även känd som programledare för bland annat tyska tv-och stylingprogrammet Shopping Queen.

I år var det dags att förverkliga ytterligare en dröm, den aktuella doftkollektionen med både dam- och herrdoft.

Tv. Maskulin doft med noter av bergamott, mandarin, rosépeppar, geranium, kashmirträ, vanilj, vetiver och läder. Th. Feminin doft med inslag av mandarin, plommon, päron, bergamott, ros, jasmin, apelsinblomma, lotus, bärnsten, sandelträ, vanilj och mysk.

Tv. Maskulin doft med noter av bergamott, mandarin, rosépeppar, geranium, kashmirträ, vanilj, vetiver och läder.
Th. Feminin doft med inslag av mandarin, plommon, päron, bergamott, ros, jasmin, apelsinblomma, lotus, bärnsten, sandelträ, vanilj och mysk.

Med doftlanseringen vill Guido Maria Kretschmer förstärka bärarens personlighet och skapa en helhet och ett attraktivt komplement till sina modekreationer både för kvinnor och män – och dofter som berör. Känslan för detaljer, en hög kvalitet, en både individuell och klassisk stil och internationell touch utmärker dofterna. Ingredienserna ihop med flaskornas design och lyxiga förpackning återspeglar designerns kvalitetsmedvetenhet och glamourösa och tidlösa modeskapande.

I framtagningen av dofterna har Guido inspirerats av sina resor och minnen, Marrakech och det orientaliska vardagslivet.


LR Health & Beauty

Grundades: 1985.
Huvudkontor: Ahlen i Tyskland.
Produkter: Hälso- och skönhetsprodukter.
Tillverkning: Främst i Tyskland.
Försäljning: Direktförsäljning genom partners främst i Europa.
Samarbetspartners: Leverantörer av förstklassiska råvaror och kändisar som vill ta fram en egen personlig doft.

 

 

 

Författare

Gunilla Kempe

Gunilla Kempe

Redaktör för Tidningen Kosmetik