Reportage

Vinterns looker

Svart eyeliners visar sin mångsidighet, 90-talets dramatiska läppar är tillbaka och aprikos-bronsiga kinder är några av de mest utstickande trenderna som inte gick att missa när de stora modehusen presenterade sina looker för höst/vinter 2015/16 på den internationella catwalken.

I vinter ska våra läppar bära färger som vinrött, plommonlila och djupt mörkrött. Dessutom är läppstiften glansiga eller helt matta. Flera skönhetsmärken har plockat upp oljetrenden och lanserar läpprodukter med oljor som bas. Sett till färgerna talar man om att 90-talets dramatiska läppar är tillbaka.

I vinter är också ögonen i fokus och kajalen ses som vinterns viktigaste skönhetsprodukt. Grafiska linjer i alla former, sotningar och inramningar med tydlig markering innanför franskanten är nämligen säsongens trendigaste val. I kombination med eyeliners ska fransarna vara tjocka och långa och målade med mycket mascara. Även brynen fortsätter att vara en het accessoar och det lanseras en uppsjö av nya brynprodukter.

Vad som också kunde urskiljas på den internationella catwalken var ögonskuggor i brons och midnattsblått samt subtila sotningar i såväl svarta som bruna nyanser. Vi kan också se kinder i toner av aprikos, korall och mandarin. Men stort denna säsong är också att man ska se osminkad ut. Makeup är framför allt till för att lyfta fram kvinnans naturliga skönhet. Viktigast är att huden är jämn, återfuktad och har en naturlig glans.

Dramatiska läppar

90-talets läppar gör comeback. I vinter är läpparna i nyanser av bordeaux, rött, plommon, lila/svart och djupaste svart. Läppstiften är såväl matt som skimrande. Färgerna skapar dramatiska läppar i vintermörkret.

Aadnevik-115

Grafiska eyeliners

Svart eyeliners är i vinter långt ifrån tråkigt. På de internationella vintervisningarna syntes allt från kattögon, grafiska linjer till modiga eyeliners målade kring hela ögat, såväl innanför fransarna som en bit utanför. Eyelinerpennan är minst sagt en oumbärlig skönhetsprodukt i vinter.

_1KL9836_0

Skuggor i brons

Metalliska ögonskuggor har vi sett förut, men den här säsongen är brons och klassiskt guld en stor trend. Färgen ger ansiktet en varm nyans och passar perfekt ihop med såväl neutrala läpptoner som vinterns läppar i mörk bordeuax och plommon.

MO-Temperley-005

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik