makeup-artist

5 tips för att bli en bättre Makeup-artist

Men det är inte alltid lätt när du är ny i kosmetikbranschen eller inte har så mycket erfarenhet av att arbeta med makeup. Vi vet att man som ny som makeupartist i sminkbranschen ofta behöver vägledning och tips.

Det är helt okej! Alla vet inte var eller hur de ska börja när det gäller att arbeta med smink. Det är inget fel med detta! Det krävs tid för att samla den kunskap och erfarenhet som behövs för att bli en fantastisk makeupartist.

Så vad kan du göra? Vi bestämde oss för att vi skulle sammanställa några tips för dig som precis har börjat eller kämpar med ditt arbete. Dessa fem bästa tips kommer att göra ditt liv enklare samt förbättra dina färdigheter. Genom att följa med dessa tips kommer du att kunna arbeta med smink som ett proffs på nolltid!

Är du redo? Då sätter vi igång!

Tips #01: Börja alltid med en ren hud

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när du arbetar med smink är att du alltid måste börja med en ren grund. Det innebär att du alltid ska ta bort tidigare smink eller smuts från din klients hud innan du börjar ditt arbete. Om du inte gör det kan det leda till oönskade textur, blemmor eller hudirritation.

Tips #02: Förbered huden innan du applicerar smink

Ett annat viktigt steg är att förbereda huden innan du applicerar smink. Det innebär att du använder en primer eller fuktighetskräm för att sminket ska fästa bättre på huden och hålla längre under dagen. Det hjälper också till att minska oljeproduktionen, vilket kan vara till hjälp. Välj gärna produkter som är allergivänliga och utan för starka dofter så kommer det funka för de flesta av dina klienter. Om möjligt så är det bra om du har en primer för fet hud och en annan för torr hud.

Tips #03: Var beredd på MÅNGA olika hudtoner

Att arbeta med smink innebär att man måste vara beredd på många olika hudtoner. Därför är det viktigt att du alltid har många olika foundationnyanser i ditt kit, från mycket bleka nyanser ända upp till mörka bruna och svarta nyanser. När du applicerar foundation bör du börja med att använda en liten mängd på ett område i ansiktet i taget för att se till att det matchar. Tänk på att många foundations oxideras efter en liten stund. Fel foundation kan sabotera en annars perfekt makeup.

Tips #04: Använd rätt verktyg för jobbet

När du arbetar med smink är det viktigt att använda rätt verktyg för jobbet. Det innebär att du ska använda borstar som är särskilt utformade för varje typ av makeuptillämpning. Du skulle till exempel inte vilja använda en foundationborste för att applicera ögonskugga. Den kommer inte att ge dig det önskade resultatet.

Tips #05: Renlighet!

Sist men inte minst ska du alltid komma ihåg att rengöra dina verktyg och borstar efter varje användning. Gör vad du kan för att hålla bakterier ute ur dina paletter och förpackningar. På så sätt håller du din utrustning ren och fri från bakterier. Det är också en bra idé att tvätta händerna innan du börjar arbeta med smink. Bakterier från händerna kan lätt orsaka acne eller andra problem på dina kunder. Och en kund som fått acne efter en sminkning kommer sällan tillbaka.

Vi hoppas att dessa tips har varit till hjälp! Kom ihåg att övning ger färdighet, så fortsätt att öva och finslipa din färdigheter. Snart kommer du att arbeta med smink som ett proffs!