Nyheter Reportage

Årets frisör

Efter flera månaders förberedelse år vinnaren av Årets Frisör äntligen korad. De tävlande frisörerna gjorde upp under lördagen under ett nervkittlande livemoment på Bryggarsalen, Stockholm. Efter en spännande kamp blev det till slut Åsa Pettersson som blev juryns favorit och kammade hem den prestigefulla titeln Årets Frisör 2017.

Med motiveringen: ”Med ett imponerande tekniskt kunnande och med en bredd som täcker kunskap i alla frisöryrkets element, har den tävlande visat att den tillhör vår absoluta Elit”, korades Hårgängets Åsa Pettersson till Årets Frisör 2017 under en färgsprakande gala på Vasateatern i Stockholm.

Under Årets Frisör tävlade Åsa i de två kategorierna Årets Dam och Årets Avantgarde och trots att hon inte vann i någon av de kategorierna kammade hon hem den stärsta vinsten av dem alla; Årets Frisör 2017.

– Det här hade jag inte väntat mig, det här är stort. Jag lever som frisör, det är mitt liv och det jag brinner för. Att vinna Årets frisör betyder jättemycket för både mig och för salongen, säger Åsa Pettersson, Årets Frisör 2017.

I tävlingen kämpade flera talangfulla frisörer från hela Sverige om prestigefulla titlar i olika kategorier.

– Året upplaga av tävlingen har varit jämnare och mer spännande än någonsin. Det är fantastiskt att nivån märkbart har höjts och att vi kan se en ökad bredd av talanger.  Årets Frisör handlar om att lyfta fram begåvade frisörer och ur ett branschperspektiv är vi stolta över höjden på kreativitet och hantverksskicklighet. Den största utmaningen för oss i juryn har varit att välja ut enbart fyra stycken finalister till varje kategori, vilket bådar gott för tävlingens format och innebörd för både frisörer och branschen i framtiden, säger Hans Nilsson, juryordförande.

Under kvällen prisades även flertalet andra talanger från hela Sverige:

Årets Elev: Elsa Strömholm, Börn Axén Academy, Stockholm”Med tydlig känsla för struktur och form visar eleven stor förståelse för redaktionellt uttryck.”

Årets Nykomling: Felicia Fröjd Weise, Cybtekk Hair Studio, Göteborg”Med lekfull färgsättning och tydliga tekniker visar den tävlande på stor kreativitet i uttrycken mellan grafiskt och skulpterat.”

Årets Dam: Camilla Rundholm, Junkstyle, Göteborg
”Med en blandning av redaktionellt- och gatumode uttrycker den tävlande en dagsfärsk känsla för nutida uttryck.”

Årets Herr: Ari Koponen, Sashay, Göteborg”Avskalat, enkelt, tillgängligt, stilfullt och modernt. Vår tävlande visar att det inte behöver vara svårare än så.”

Årets Avantgarde: Sofia Geideby, Björn Axén, Stockholm
”Med brilliant tekniskt kunnande har den tävlande skapat djupare förståelse för vår konst i spegling av vår samtid.”

Årets Team: Headon, Malmö (Madelene Hansson, Frida Holmberg, Marie Methander)

”Poppigt, lekfullt, samstämmigt och modernt. Årets Team bjuder oss på ett riktigt ögongodis.” Årets Frisörföretag: Nikita Hair Sweden AB, Stockholm”Ett frisörföretag som sedan 2006 etablerat sig som ett av Sveriges största frisörföretag med över 200 anställda frisörer. Nikita Hair har med stort mod och uthållighet visat att det går att lyckas affärsmässigt på en oerhört konkurrensutsatt marknadsplats. Nikita Hair har genom att hålla fast vid sina värderingar och mål skapat framgångar både kreativt och ekonomiskt. Nikita Hair är en seriös aktör som förutom god personalpolicy med tydliga karriärmöjligheter även genomför aktiviteter för en seriösare bransch med konkurrens på lika villkor”

Årets Frisör 2017: Åsa Pettersson, Hårgänget, Stockholm

”Med ett imponerande tekniskt kunnande och med en bredd som täcker kunskap i alla frisöryrkets element, har den tävlande visat att den tillhör vår absoluta Elit.”

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik