Nyheter

Babor öppnar Flagship & lanserar ny hudvårdsserie

Det tyska hudvårdsmärket Babor öppnar sin första Flagship i Stockholm. Dessutom lanserar Babor sin mest högeffektiva hudvårdsserie hittills. Bland produkterna finns förutom masker och serum även deras första retinolprodukt.

Snart öppnar Babor upp sin första Flagship store i Stockholm på Humlegårdsgatan. Butiken kommer att ha en yta på 260 kvm fördelat på två plan, butik på gatuplan och behandlingsdel en trappa ned. BABORs flagship store beräknas öppna maj/juni i år.

Syftet med etablering av en Flagship store är att stärka BABORs varumärke och framförallt bli mer synligt för slutkonsumenten.

BABORs flagship store kommer att ha 4-5 behandlingsrum där det erbjuds helhetsupplevelser inom ansikte- och kroppsbehandlingar – avancerade, klassiska, quick-fix och apparaturbehandlingar. En plats där du får uppleva, känna och dofta på BABOR i sin helhet och ta del av hela vårt sortiment av produkter och behandlingar.

– Vi ser en stor möjlighet att kunna utveckla vårt koncept ytterligare genom moderna kundupplevelser, digital inspiration och exceptionell service. Framförallt vill vi skapa en mötesplats för hudvårdsintresserade och bygga ett starkt lokalt Community, säger Ewa Goos, CEO på BABOR Sverige AB

Utöver satsning på Flagship så lanserar Babro sin mest högeffektiva hudvård hittills, DOCTOR BABOR PRO. Serien är baserad på arvet från DOCTOR BABOR och står för deras högsta nivå av avancerad hudvård och erbjuder professionell hudterapi enligt skräddarsytt recept. Serien är framtagen tillsammans med hudterapeuter för hudterapeuter och kommer säljas exklusivt på salonger, kliniker och SPA.

Babor vill med serien lyfta fram hudterapeuternas kunskap och expertis och fokusera på behandlingskurer och individuellt skapade hudvårdsrutiner hemma. Hudterapeut tar fram kundens personliga hudterapi och unika kombination av syra & serum. Nyckelprodukterna är just fruktsyror och koncentrat. Försäljningssortimentet består av 16 produkter och totalt finns 33 stycken PRO-produkter. Samtliga är fria från tillsatt doft och syntetiska färgämnen.

Produktsortiment:

SYRA

PEELING OVERNIGHT – pH 4.0. AHA-behandling med 2% glycolsyra som arbetar förnyande, utjämnande och djuprengörande. Perfection Peptides ger en naturlig peeling effekt och jämnar ut hudytan. Skonsam exfoliering och med ett pH-värde på 4 gör den ideal till behandling över natten. Använd 1–2 ggr/vecka på rengjord hud. Appliceras som ett serum, används ensamt och lämnas att verka hela natten.

SERUM

Varje koncentrat är baserade på enskilda aktiva ingredienser och stimulerar en mekanism i huden i taget. Beroende på behandlingsmål och skräddarsydd rekommendation används serumen under en 4-veckorsperiod och alterneras sedan eller ett serum på morgonen och ett annat på kvällen. Få din unika kombination framtagen av hudterapeut.

BOSWELLIA: ”Helande hjälte” – lugnar effektivt irritationer i huden. Baserad på 2 st syror ur renat harts från Boswellia Serrata, mer känt som rökelseträdet. Agerar på ett specifikt enzym som triggar inflammation och motverkar även tilltäppta porer. Stärker hudens naturliga barriär och gör den mer motståndskraftig mot irritationer och inflammationer. Ideal för stressad, irriterad och acnebenägen hud.

 HYALURONIC ACID: “Törstsläckaren” – maximalt återfuktande serum med 4 komponenter av hyaluronsyra. Huden får maximalt med fukt, ökad förmåga att lagra fukt samtidigt som fukten bevaras bättre och fuktförlust motverkas. Ett nätverk av fukt skapas i huden med långvarigt resultat.                     

FERULIC ACID: “Hudens bodyguard” – superantioxidant serum. Ferulsyra stärker och stödjer hudens egna skydd mot fria radikaler och förebygger miljörelaterat hudåldrande. Skyddar mot ojämn hudton orsakat av UV- ljus genom att förhindra för mycket proteinavfall som kan orsaka pigmenteringar. Ger en stärkt och skyddad hud.

GROWTH FACTOR: “Cellaktiverande” – innehåller biomimetiska peptider som aktiverar tillväxtfaktorer i epidermis och fibroblaster. Dessa sätter igång processer som är jämförbara med de processer som blir aktiva när huden skadas. De skickar alltså signaler som aktiverar hudens egna reparationsmekanismer och stimulerar uppbyggnaden av kollagen och elastin. Huden kickas igång till sin fulla potential! Ger en fastare, slätare hud med ökad elasticitet.

RETINOL: ”Förnyande experten” – aktiverar hudförnyelse och motverkar tecken på förtidigt hudåldrande som linjer & rynkor, ojämnheter och nedsatt vitalitet. Baserad på 2 st stabila retinol estrar, direkt tillgängliga för huden, så att de direkt kan påverka hudcellerna. Ultimat retinol-kombo för maximala resultat. Kan användas som kurbehandling under max 6 veckor.

VITAMIN C: “Lysterbomben” – med sin trippeleffekt balanserar den hudtonen, stimulerar kollagensyntesen och skyddar med antioxidanter. 20% stabilt C-vitamin ger huden maximal vitalitet och lyster. Kan användas som kurbehandling under max 6 veckor .

CERAMIDE: ”Dörrvakten” – kombination av 3 hudidentiska ceramider som samverkar med hudens membranlipider och reparerar hudbarriären. Återuppbygger och stärker hudens naturliga barriär och på så sätt stärks hudens skyddande funktion.

MICROSILVER: ”Antimikrobiellt skydd” – förebygger överdriven tillväxt av bakterier på huden och motverkar inflammation. Mikrosilver frisätter små mängder silverjoner som dödar bakterier och direkt motverkar ytliga inflammationer. Neuroxyl minskar hudens förmåga att överreagera med känslighet och ger en lugnare hud.

BETA GLUCAN: “SOS serum” – ger omedelbar lindring till känslig hud. Betaglukaner är extraordinära förstärkare av immunsystemet och stärker hudens egna försvar, reducerar rodnad och irritation. En riktig räddare i nöden som lugnar och stoppar inflammationer innan de hinner börja.

KRÄM

Effektiva krämer för 24-timmars behandling av huden

LIPID CREAM: Krämen som skapar en hudidentisk barriär. Med en textur som smälter in i huden och imiterar dess naturliga barriär. Innehåller hela 6 hudidentiska lipider och ceramider. Tack vare den innovativa lamellärstrukturen som krämen har, fyller den ut hudbarriären med direkt effekt och skapar en skyddande sköld mot irritationer och främmande substanser från att ta sig in i huden. Samtidigt har Tephrosia Purpurea har en avstressande effekt på huden och sheasmör och druvkärneolja tillför lipider.

CERAMIDE CREAM: Rik kräm som skapar en hudidentisk barriär perfekt för dig med torr hud. Sin unika textur imiterar hudens naturliga barriär. Innehåller hela 6 hudidentiska lipider och ceramider. Tack vare den innovativa lamellärstrukturen som krämen har, fyller den ut hudbarriären med direkt effekt och skapar en skyddande sköld mot irritationer och främmande substanser från att ta sig in i huden. Stärkande och skyddande med sheasmör och avocadoolja. Ger en starkare, mjukare och välnärd hud.

EGF & COLLAGEN CREAM: Utfyllande och utslätande. Innehåller biomimetiska peptider som aktiverar tillväxtfaktorer i epidermis och fibroblaster. Dessa sätter igång processer som är jämförbara med de processer som blir aktiva när huden skadas. De skickar alltså signaler som aktiverar hudens egna reparationsmekanismer och stimulerar uppbyggnaden av kollagen och elastin. För en komplett anti-age effekt finns även en tripeptidlösning som ökar hudens fasthet, hyaluronsyra och marint kollagen som fuktboost och närande avocado-, sesam- och macadamianötolja.

PHYTO MOSS CREAM: Stärkande hjälte! Med pris för mest innovativa aktiv ingrediens 2018: mossextrakt – skyddar cellkärnan som kontrollerar alla processer i cellerna och stimulerar hudens egna cell-till-cellkommunikation. Det hjälper huden till snabbare och effektivare anpassning till miljöförändringar. Då den verkar i hjärtat på cellen stimulerar den alla hud mekanismer – pushar för en aktiv hud! Hyaluronsyra med 4 olika molekylvikter återfuktar intensivt på flera nivåer.

MASK

SKIN ACTIVATOR: Väcker huden till maximal vitalitet! Kraftfull mask som aktiverar hudens cirkulation och metabolism med nikotinat, ett vitamin B3 derivat. Den ökar hudens absorptionsförmåga, så att huden bättre kan ta till sig efterföljande produkter.

CREAM MASK: Aktiverande ansiktsmask. Innehåller biomimetiska peptider som aktiverar tillväxtfaktorer i epidermis och fibroblaster. Dessa sätter igång processer som är jämförbara med de processer som blir aktiva när huden skadas. De skickar alltså signaler som aktiverar hudens egna reparationsmekanismer och stimulerar uppbyggnaden av kollagen och elastin. Masken innehåller också sheasmör och squalan som stärker hudbarriären.

I sortimentet har BABOR idag över 400 olika produkter, fördelat i 10 olika hudvårdsserier och make-up, över 50 olika behandlingar med fokus på upplevelse och resultat.

Babors nya retinolserum.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik