Nyheter

Insättningsmetoder för hair extensions

Hair extensions, eller löshår, ger dig chansen att få ett fylligt och långt hår när du vill. Idag finns det flera metoder för hårinsättning, för nybörjare kan det vara svårt att veta vad du ska välja. I den här artikeln får du en snabb genomgång av de vanligaste hårinsättningsmetoderna.

Vill du se videos på dessa insättningsmetoder kan du besöka Poze Hair för att se instruktionsvideos.

Micro-ringar

Dessa små metallringar är pillriga att arbeta med men ger ett naturligt resultat och kan sitta kvar i flera veckor. Du behöver hjälp att sätta in dem för att få ett jämnt resultat. Med hjälp av en liten krok, nästan som en virknål, plockar du upp en liten slinga av ditt eget hår och trä micro-ringen över. Se till att micro-ringen inte hamnar för nära hårbotten. Därefter tar du en slinga löshår, dina hair extensions måste vara anpassat för micro-ringar, och för in i ringen. Använd sedan en tång för att klämma fast löshåret och platta till ringen. För bästa resultat rekommenderas runt 100 slingor fördelade på tre rader bakom huvudet och en på vardera sida om huvudet.

Tape On Extensions

Detta har förvånansvärt lång hållbarhet, tape on-hår kan sitta i 6 veckor. Börja på baksidan och längst ned. Ta fram en tunt lager hår och tejpa fast dina hair extensions underifrån. Dina extensions är färdiga att använda och sitter fast på en small tejpremsa som du fäster i håret. Ta bort egna hårstrån som inte fastnade på tejpen och sätt ett tejplager till ovanpå samma slinga. Gör 2-3 rader på baksidan och 2 på varder sida om huvudet. När 6 veckor har gått kan du göra om insättningen med ny tejp.

Clip On

Ett enkelt sätt att förvandla frisyren över natten. Dina hair extensions sitter fast på clips som du enkelt sätta i och tar bort själv. Först behöver du fördela håret och tupera där du vill ha dina extensions. Därefter klickar du fast dina clips på det tuperade håret och kan styla som du vill.

Stygn

En metod som ger lång hållbarhet men bäst att göra på salong för bästa resultat. Fördela håret i 2-3 sektioner baktill beroende på hur tjockt hår du har. Vid varje sektion gör man en tunn inbakad fläta av ditt eget hår. Frisören, eller en kompis, viker flätan horisontellt och syr fast flätan. Därefter klipper man hårträns i rätt bredd och syr fast i flätan. Den här metoden kan hålla upp till tre månader med rätt skötsel.

Keratin Extensions/Nail Hair

Dessa monteras snarlikt som micro-ringar, med några tunna hårslingor åt gången. Fast här används värme istället. Varje individuell slinga har en droppe keratinvax i slutet som använd för att  Rekommenderas 3-4 lager på baksidan och 2-4 på vardera sida beroende på hur tjockt hår du har. Fånga upp en tunn hårslinga och trä på det medföljande hårbottenskyddet. Vila en keratinslinga under din egen hårslinga och använd en fuser för att smälta vaxet så det fastnar på ditt eget hår. Värmeredskapet går att köpa i samband med dina keartinextensions men vi rekommendera främst att du vänder dig till en salong.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik