Nyheter

Sthlm Beauty Week

Missa inte Stockholm Beauty Week som intar Musikaliska vid vattnet i Nybroviken 13 – 15 maj.

Under dessa dagar kommer många spännande seminarier och föredrag att hållas. Bland annat kommer Maria Åkerberg att tala om fenomenet Scandinavian Beauty, yoga queen Estelle Nordenfalk, som berättar om sin livsstil och affärsimperium och Johanna Gillbro, TV-aktuell doktor i experimentell dermatologi och bokaktuell författare till Hudbibeln, som tar upp high lights från sin hudbibel och signerar boken efteråt.  Det kommer också demonstreras nya behandlingar i Sverige som Cryo T-shock fettfrysning, Demo av Dermapen behandling med Toskani mesoserum från Barcelona, BYAS naturlig facelift och Gold Touch microneedling.

I år syns också en rad nya utställande märken som Dr Grandel från Tyskland, medicinsk hudvård med ampuller i spetsen, Mathilde B från sydvästra Frankrike, som är känd för sin serie gjord på åsnemjölk (Kleopatra sägs ha badat i åsnemjölk för silkeslen hud), Nova Concept, distributören med fokus på ekologisk skönhet som bla har Zao Organic från Frankrike och NOUBA ekologisk hårvård från Italien. Även Viridieco och Esse Skincare medverkar.

I år finns även en stor K-beauty bar i samarbete med Bonny Bonny och Kotra (Koreanska Handelskammaren). Morinda bjuder på Noni Kollagen-shots. Noni är den nya superfruit och blir extra verksam i kombination med kollagen.

Nya svenska varumärken i år är; Rapunzel, som har löshår, Dofta, som har doftserier för salong och butik med egen fabrik i Halmstad, Sthlm Fragrance Group, som inriktar sig på doftoljor framtagna i Grasse Frankrike för rumsdofter anpassade för salong, hotell etc och Norra Norrland Scents, som är Sveriges nordligaste parfymhus, Lilo&Ba, som lanserar Coffee Magic Body Scrub vilket är en hållbar spaprodukt i samarbete med Clarion Hotel Stockholm, svenskamerikanska hudvårdsmärket Skogen som vill sätta Sverige på kartan, Hollywoodskin, som är svensk effektiv hudvård med inspiration från Hollywood och slutligen Sveriges första fransföretag för den professionella marknaden, Lashia Eyelashdesign.

Favoriter från tidigare år som medverkar finns Anastasia Beverly Hills, som ger make up och tips på plats liksom svenska FÄRG och amerikanska Glo Skin Beauty. Du kan få dina naglar målade med franska gellack märket Le Mini Macaron och de svenska nagelmärkena Scratch och Depend. Svenska hudvårdmärket Me Anima By Kattis Åkesson, Gua Sha kristallsten av Jade Serpentin och nya skäggvårdsoljan Alpha for men presenterar nyheter. Även Maria Åkerberg kommer med en hel del nyheter, Rosenserien lanserar en ny hudvårdsserie för män, Sweden Eco och spaspecialisten Linda Myrberg bakom brandet Nordic Superfood lanserar nya spaprodukter.

I barerna kommer det serveras både bubbel och beauty shots och här är ”hänget” för både beauty, bloggande och business under dessa skönhetsfyllda dagar. Det kommer med andra ord bli mycket mingel med influencers, branschfolk och människor som alla är ute efter inspiration, det senaste trenderna, nya produkter och behandlingar och som älskar skönhet och nätverkande.

Som partner till Stockholm Beauty Week kommer KOSMETIK finnas på plats med ett rykande färskt nummer. Mer info, program och utställare, biljettköp gå in på www.stockholmbeautyweek.se. Ange KOSMETIK vid köp av biljett så ges 50 procent rabatt.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik