Nyheter

Swedish Beauty Awards

Den 10 april går skönhetsgalan Swedish Beauty Awards av stapeln på Berns i Stockholm. Här kan du läsa vilka som är nominerade.

I år var det hela 559 produkter som skickades in för att delta i Swedish Beauty Awards, vilket är nytt rekord. För att nominera en produkt är huvudregeln att produkten ska vara helt ny på marknaden och ha lanserats under föregående kalenderår.

– Begränsningar finns även i form av regler som säger att nya färgnyanser av en produkt, ny förpackning eller ”limited editions” inte kan vara med i tävlingen. De företag som nominerar produkter ska också vara medlemmar i KoHF, säger Madelaine Nordstrand, projektledare för galan.

När anmälningsprocessen är gjort testar en handplockad jury alla inskickade bidrag samt sätter poäng efter olika parametrar som bland annat känsla, att produkten lever upp till vad den lovar, användarvänlighet och innovation. Därefter framkommer en total poäng. För att visa på en objektiv bedömning stryks högsta och lägsta jurysiffra vid slutsammanställningen för varje produkt. De fyra produkter med högst poäng inom varje kategori nomineras.

– Produkterna genomgår då en grundlig utvärdering hos KoHF gällande claims (påstådda resultat och fördelar) och INCI (ett internationellt system för namngivning av kosmetikaingredienser) innan de kan godkännas för en slutlig nominering, säger Madelaine Nordstrand.

Gå in på www.swedishbeautyawards.se och se vilka som är nominerade.

Nytt för i år:

”Årets klassiker” är ny kategori.

Årets Kosmetikexportör sker i samarbete med Business Sweden.

Ny titelsponsor är itsperfect (bokningssystem online).

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik