Nyheter Reportage

Tips till bästa vårmakeupen

Kosmetik har träffat den internationella makeupartisten Jonas Wramell, som både har säte i London och Stockholm, för att får reda på hur man lägger den trendigaste vårmakeupen.

Dina bästa knep för att få en snygg vårmakeup?

– Jag har alltid tyckt om en mer naturlig look med lyster och förespråkar en less is more teknik. Jag har plockat upp och jobbat mycket med glow i huden kombinerat med att lägga ett creme rouge som ger både färg samt definition av ansiktet. Dabba in en highlighter med pensel över din färgade dagcreme. Applicera längs med näsryggen, på kindbenen samt på tinningen och lite på hakspetsen. Lägg sedan ett creme rouge på högsta punkten av kinden och sudda upp mot tinningen.

 Om du ser till läppstift – om man ska välja ut en färg i vår – vilken bör man välja?

– Det är generellt svårt att hitta den ultimata färgen på läppstift. Jag brukar rekommendera att investera i en klassisk röd nyans. Man får prova sig fram till den perfekta färgen. Tänk på att man kan dutta stiftet på läppen med pekfingret för att få känsla av färgen men inte få formen. På så sätt känner man inte sig för översminkad. Man kan alltid mixa två till tre olika läppstift tillsammans för att experimentera fram sin perfekta egna nyans.

Vilka är de vanligaste misstagen vi gör när vi lägger en makeup på vår och sommar?

 – Det största misstaget är oftast att man inte vågar testa en ny look utan man är så van vid att lägga samma makeup år ut och år in. Man måste satsa på en look och köra den hela vägen ut. Har man starka läppar så måste man balansera ut det så resten av ansiktet känns mindre sminkat. Inte göra sin vanliga rutin och bara addera röda läppar. Då kommer man se överdrivet, onaturligt sminkad ut.

En naturlig tvättad look är trendigt – hur får vi till det på ett bra sätt? Vad ska man tänka på?

– Man måste tänka på att satsa på rätt produkter. Rengöring samt dagkräm som återfuktar hela dagen samt skyddar din hud med en spf. En fint färgad dagkräm som jämnar ut huden men inte täcker den för mycket. En perfekt concealer som man duttar på de få ställen som behöver extra täckning. Tänk hela tiden sparsamt. Då du vill ha så lite makeup som möjligt bara täck och lägg precis där det verkligen behövs. Investera i creme produkter när det kommer till highlighter och rouge som lätt kan duttas in i huden. Färga fransarna så du bara behöver böja dom och använd ingen mascara för naturligt pigga och öppna ögon. Avsluta med att använda endast en läpp produkt som både återfuktar och ger lite färg.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik