Nyheter

Världens första hudvårdsbehandling med levande stamceller

Maria Åkerberg har lanserat en världsnyhet, den första hudvårdsbehandlingen med levande stamceller, från växtriket , Pure Cell Treatment.

Maria Åkerberg har redan utbildat flertalet av sina återförsäljare i den nya ansiktsbehandlingen, som lanserades i november i Stockholm på Axelson Spa i Gallerian. I december fick salongskunderna på ett 100-tal salonger i Sverige, Norge och USA tillgång till behandlingen.

Pure Cell är en växtcell full av antioxidanter, som odlats fram av Dermanord i skyddad miljö tills den uppnått en stor mängd energirik näring, och en cellform som är ett förstadium till rosenrot.

– Behandlingen har en gynnsam effekt på huden både direkt efter behandlingen och på sikt och passar alla hudtyper och oavsett ålder, säger Maria Åkerberg, grundare av skönhetsföretaget Dermanord och det egna varumärket MARIA ÅKERBERG.

Även de som lider av en hudsjukdom, som acne, eller har känslig hud kan genomgå behandling. De levande stamcellerna har visat sig bara stimulera det friska i huden.

– Växtcellsbehandlingen har en rad positiva effekter. Med behandlingen kan man öka cellförnyelsen och få huden att reparera sig själv, stimulera kollagenproduktionen och skydda huden mot fria radikaler och göra de egna hudcellerna mer motståndskraftiga samt ge huden ökad lyster och spänst.

Flera års utvecklingsarbete och tester ligger bakom lanseringen och Dermanord fortsätter nu att utveckla produkter med levande stamceller utifrån andra växter.


Maria Åkerberg

Pure Cell Treatment

Växtcellshandlingen med levande stamceller sker manuellt i flera steg och huden förbereds genom en kraftfull ansiktspeeling. Resultat syns direkt efter första behandlingen, men en rekommendation är kurer på fem behandlingar fördelat på en behandling per vecka.

Författare

Gunilla Kempe

Gunilla Kempe

Redaktör för Tidningen Kosmetik