Reportage New Beauty

Ny metod för ”glow”

Allergan har tagit fram en helt ny kategori av skinbooster, Juvederm Volite, som är avsedd för att återfukta ansikte, hals, dekolletage, öronsnibbar och händer. Med metoden förses huden med massa fukt och därmed får huden en helt ny lyster och elasticitet.

Allergan lanserar Volite, som är en injicerbar lättflyttande hyaluronsyra för att korrigera hudens kvalitet, det vill säga öka hudens återfuktning och elasticitet. Detta är företagets fjärde produkt där de använder sin speciella Vycross teknologi, som gör att hyaluronsyran lätt integrerar i hudvävnaden.

– Det är alltså ingen filler som är till för att skapa volym, utan för att förbättra ärr, föryngrar rynkor ger huden spänst och fukt, säger Jenny Anderson som driver Art Face Stockholm.

Volite injiceras på ett helt nytt sätt. Med denna går man inte så långt ned i huden utan placerar fillern i läderhuden, precis under epidermis. Dessutom ska man spruta in i sned vinkel för att säkerställa en jämn spridning av produkten i huden.

– Vad som också skiljer Volite mot Juvederms andra filler är att denna kräver många små injektioner (mindre doser per injektion) i det område som ska behandlas. Utgångspunkten är att det ska vara ett mellanrum på ungefär en centimeter mellan ”sticken” – även detta för resultatet ska bli jämnt. I vissa fall kan man även behöva byta nål om sticken blir väldigt många, säger Jenny Andersson.

Volite är avsedd för såväl ansikte, som hals, dekolletage, öronsnibbar och händer.

– Volite är bra för dessa svårbehandlade områden i och med att denna hyalronsyran är tunn. Exempelvis är en äldre hand ofta torr och då kan mycket fukt hjälpa till att släta ut handryggen och ge en bättre hudkvalitet, säger Jenny Andersson.

Fullt resultat syns efter ungefär tio dagar?? efter själva behandlingstillfället. Det kan räcka med en eller två behandlingar för att uppnå resultat som sedan håller i sig i sex månader. Efter behandlingen är det viktigt att änka på att patienten inte använda makeup på 12 timmar, inte utsätta huden för direkt solljus under två veckor efter behandlingstillfället, inte basta och inte heller vara i klimat under noll grader.

 

Om Volite

Volite är inte skapat för att ge behandling av ansiktsvolymförlust, utan för att korrigera hudens kvalitet. Avsedd för ansikte, hals, dekolletage och händer.

Hyaluronsyra har följande tre effekter på huden:

  1. Hyaluronsyra har förmåga att binda vatten och därför blir huden mer återfuktad.
  2. Stimulerar kollagenproduktionen, vilket förbättrar hudens kvalitet.
  3. Ger en förtjockning av epidermis

Tre nyckelkomponenter som gör att vi upplever en perfekt ”huddag”

Textur – att huden är återfuktad, slät och saknar fina linjer

Elasticitet – att huden är fast och smidig

Färg – att huden saknar pigmenteringar och rödhet

 

 

 

 

Kosmetik fick följa med yoga-instruktören Malin Schulz för att se hur en behandling med Volite gick till hos Jenny Andersson, leg. sjuksköterska, som driver Art Face i Stockholm. Malin ville få mer lyster i huden och få en jämnare hudton.

Jenny placerar Volite med en centimeters mellanrum. Innan man sticker ”stretchar” man ut huden därefter vinklar hon sprutan i snedvinkel och sprutar in.

– Behandlingen är helt smärtfri. Det ska bli jättespännande att se resultatet. Jag hoppas att jag får en helt annan ”glow” i ansiktet, säger Malin.

 

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik