Reportage New Beauty

”Touch Therapy”

Hudvårdsmärket pHformula har tillsammans med Lone Sorensen, en världskänd dansk reflexolog, utvecklat behandlingsformen Touch Therapy. Den bygger på massage där det ingår olika tekniker som förbättrar behandlingsresultatet från insidan.

Text: Jessica S Kempe

– Våra ”skin resurfacing” behandlingar som arbetar ”utifrån och in” kombineras nu med Touch Therapy som är holistisk och arbetar ”inifrån och ut” och är utformad för att behandla specifika hudtillstånd, säger Suzanna Porras, pHformulas internationella utbildningsansvarige.

I ansiktet har vi olika ansiktszoner vilka har ett nätverk av nerver som är relaterade och sammanhängande med kroppens organ, som exempelvis lungor, tjocktarm, lever, immunsystem och hormoner. Det är detta som Touch Therapy bygger på.

– Genom att upprepade gånger trycka på bestämda neurologiska punkter i ansiktet skickas information till områdena i hjärnan som ansvarar för olika organ, kroppsfunktioner och stimulerar kemikalier likt endorfiner och smärtblockare. Touch Therapy för en mogen hud kompletteras med muskelstimulerande massage vilken ger huden en ”work out” med ökad blodcirkulation, förklarar Suzanna Porras.

Touch Therapy har fem olika massagetekniker som behandlar olika hudtillstånd; mogen hud, mogen och torr hud, hyperpigmenterad hud, akne, känslig och inflammerad hud (rocacea). Alla dessa hudtillstånd behöver en unik anpassad behandlingsmetod, eftersom orsakerna till dessa hudtillstånd är olika.

– Först analyseras huden för att sedan fokusera på ett specifikt hudproblem. Genom att trycka på vissa reflexpunkter i ansiktet kommer man åt vad som triggar hudproblemet och balanserar upp kroppens självläkningsprocess. Behandlingen ger inte endast effekt på huden, utan hjälper också människor att förbättra deras hälsa och välbefinnande. När kroppen är i balans visar det sig i ansiktet, huden blir tightare, mer elastisk, får lyster och hudtonen blir jämnare.

För att få fram de olika massageteknikerna har pHformula tagit hjälp av den internationellt välkände Lone Sorenson från Danmark, som driver världens största skola inom reflexology, (ansiktszonterapi), International Reflexology School.

– Lone har arbetat med ansiktszonterapi i över 30 år. De tekniker som Lone utvecklat är inspirerade av gamla tekniker från olika kulturer. År 2000 godkändes hennes metoder av rehabiliteringscentret ”Filadelfia Kurhuset” i Danmark. Dessutom är hon författare till böckerna, Facial Reflexology and By the Power of light.

Detta är första gången som Lone Sorensen utvecklat specifika massagetekniker åt ett hudvårdsmärke.

– Vi är oerhört stolta över det här samarbetet.

För bästa resultat rekommenderas sex-tolv behandlingar av Touch Therapy, en i veckan, där man varannan vecka kombinerar med en ”skin resurfacing” behandling anpassad efter hudtillstånd för att få bästa möjliga behandlingsresultat inifrån och ut och utifrån och in.

– Anledningen till behandlingsupplägget med sex-tolv behandlingstillfällen är att cellernas minne behöver omprogrammeras för att förbättra hudtillståndet, säger Suzanne Porras.

Zoner

Varje zon har ett nätverk av nerver som är relaterade och sammanhängande med kroppens organ.

 

 

 

Touch Therapy – så går den till:

Behandlingen inleds med en Touch Therapy utifrån hudtillstånd. Under massagen används pHformulas P.U.R.E. Rosehip Oil för att ge extra näring (i form av antioxidanter och vitaminer) till huden som främjar cellförnyelsen och stärker hudhälsan. Efter massagen kan man komplettera med en pHformulas ”skin resurfacing” behandling anpassad efter hudtillstånd för att få bästa möjliga behandlingsresultat inifrån och ut och utifrån och in.

Det är Lone Sorensen som har utvecklat massageteknikerna till Touch Therapy. Hon är internationellt känd och driver världens största skola i reflexology.

Författare

Jessica S Kempe

Jessica S Kempe

Chefredaktör för Tidningen Kosmetik