Så skapar du lyxig spa-känsla hemma

Spa förknippas ofta med mjuka fluffiga badrockar, avslappnad miljö, varma bad och ansiktsbehandling eller massage. Den där härliga känslan som infinner sig på spa kan du faktiskt skapa även hemma. Med rätt produkter och inredning kan du förvandla ditt eget badrum till ett lyxigt spa.

Det är få saker som är lika härliga som att gå på spa. Men det är inte helt enkelt att gå på spa både ur tids- och pengaperspektiv. För att kunna få spakänslan oftare är ett tips att skapa en lyxig spa-känsla hemma. Det finns fler enkla knep som gör att du kan få en spa-känsla i ditt eget badrum. Ett måste för att få till den där lyxiga känslan är att ha en bad- eller morgonrock. Det finns morgonrock herr att beställa på nätet som verkligen ger dig en känsla av lyx. Det finns en mängd färger, modeller och storlekar att välja mellan.

Planera in en staycationhelg hemma

Om du har en partner är ett förslag att ni båda har varsin morgonrock. Ni kan exempelvis beställa matchande vita morgonrockar. Investera även i ett par tofflor. Ett tips är att du och din partner planerar en lyxig staycation hemma då ni bor i era morgonrockar, gör ansiktsmasker, tar ett avkopplande bad eller en varm dusch, lyssnar på lugn musik och gör manikyr.

Knep som gör badrummet till ett spa

Badrummet kan du enkelt förvandla till ett spa med rätt saker. Det finns många spa-inspirerande detaljer att ha i badrummet som exempelvis vita handdukar. Rulla eller vik ihop handdukarna och förvara dem i en fin förvaringskorg eller på ett öppet hyllplan för att få rätt känsla. Att ställa in ljuslyktor som du kan tända är perfekt för att få den rätta spa-stämningen. Doftljus fungerar också väldigt bra. Vill du ha en speciell doft kan även eteriska oljor vara ett alternativ. Något annat som hör lyxiga spaanläggningar till är exklusiva produkter. Det räcker egentligen med att förpackningen andas lyx och flärd. Hitta vackert förpackade tvålar och andra skönhetsprodukter som du kan göra olika arrangemang av i badrummet.

Tips för att få rätt stämning i badrummet:

• Skapa stilleben av vackra produkter.
• Satsa på en mysig belysning.
• Ställ in levande växter.
• Ha många fräscha handdukar.