Så ska du tänka inför en PRP-behandling

PRP är en skönhetsbehandling som många fått upp ögonen för. Det är en skonsam metod som kan bidra till att stimulera hårväxten och förnya huden. Fler väljer att göra bland annat PRP-behandlingar för att slippa må dåligt över för lite hår.

En frisk person tappar ungefär 50 till 150 hårstrån varje dag. Om du lider av håravfall tappar du betydligt mer än det. Anledningarna till håravfall kan vara många, men en vanlig orsak är att du ärvt gener som kan leda till att håret trillar av eller tunnas ut. Metoderna för att åtgärda håravfall har blivit bättre och effektivare genom åren. Bland annat är PRP behandling en populär metod. Med hjälp av en PRP-behandling kan du få nytt liv i hårbotten. Det är kroppsegna blodplättar innehållande tillväxtfaktorer som används för att stimulera hårväxten.

PRP används även för att stärka och förnya huden

PRP-behandling benämns ofta som vampyrbehandling i skönhetsbranschen. Det kan låta läskigare än vad det faktiskt är. Eftersom metoden går ut på att använda det egna blodet är metoden skonsam och risken att oönskade reaktioner ska uppkomma minskas rejält. Återhämtningen efter en behandling är snabb och problemfri. Därför är det en väldigt bra metod för att få tillbaka hårväxten oavsett vilken anledningen är till håravfallet. PRP-behandling används även för att behandla huden och passar personer med åldrad eller solskadad hud. Personer som har gjort en hårtransplantation eller har kollagen relaterade problem kan också få väldigt bra resultat av en PRP-behandling.

Tips inför en PRP-behandling

PRP är en skönhetsbehandling som många kändisar väljer att göra. Om du funderar på att göra en PRP-behandling är det bra att boka tid för en konsultation innan. Då kan du få all nödvändig information som du behöver. Du kan även få veta mer exakt vad en PRP-behandling kan innebära för dig. För att få bäst resultat av en PRP gör du tre behandlingar med en månads mellanrum. Sedan underhåller du hårväxten med regelbundna behandlingar. Ett behandlingstillfälle tar ungefär 30 minuter. Inför en behandling är det bra att dricka mycket vatten och att inte ta tabletter som innehåller omega-3.