Så lyckas du med extrajobb hemifrån

Att börja jobba extra hemifrån är perfekt om du vill bygga en ny karriär. För att du ska kunna fokusera på drömmen är ett tips att bli egenanställd. Då slipper du allt pappersarbete.

Om du har en dröm om att göra karriär som influencer och makeupartist kan du börja med det vid sidan av ditt vanliga jobb. Att fixa dig ett extrajobb hemifrån är ett bra sätt att komma igång och bygga en egen verksamhet. Det bästa av allt är att du inte ens behöver starta ett eget företag för att kunna extrajobba hemifrån. Du kan välja att vara egenanställd och låta ett företag fakturera åt dig. Det är enkelt, smidigt och går snabbt.

Jobba extra utan eget företag

Fördelen med att vara egenanställd är att all faktureringsadministration sköts av en annan part. Du behöver alltså inte tänka på skatter och sociala avgifter. Du får din lön skattad och klar direkt in på ditt konto utan att behöva tänka på något. Det betyder att du kan lägga allt fokus på ditt extrajobb som influencer och makeupartist. Att ha ett extrajobb som influencer och makeupartist bredvid ditt ordinarie jobb tar tid. När du är egenanställd kan du maximera din tid och lägga den på det allra viktigaste.

Planera din tid

När du ska extrajobba är det bra att kolla upp att du betalar tillräckligt mycket skatt. Om du tjänar över en viss summa behöver du betala statlig inkomstskatt. När du har två jobb måste du hålla koll på att du betalar tillräckligt med skatt. Det är även bra att tänka på hur du ska hinna med allt. Du ska energi och ork till att göra allt du företar dig. Gör en plan och fokusera på det som kommer att ge dig mest. Jobb som du kan göra hemifrån som makeupartist är många. Du kan exempelvis sminka människor inför olika tillställningar och plocka bryn och färga fransar.