två kvinnor

Varför du bör omfamna din naturliga skönhet

Världen förändras. Skönhetsnormerna utmanas mer än någonsin tidigare. Vare sig det är i form av sociala medier, tidningar eller reklamskyltar får vi ständigt höra att det som är ”vackert” är solbrun hud och ordentligt sminkade ögon. Men det behöver inte vara sant! Vi vet alla innerst inne att skönhet finns i olika former och storlekar – så omfamna din naturliga skönhet i stället!

Det finns många fördelar med att vara au naturel. Till att börja med är det mycket billigare än att köpa alla dessa avancerade kosmetika. Och det är också ett bra sätt att undvika eventuella allergiska reaktioner. Dessutom kan du fokusera på att ha roligt och vara dig själv när du inte behöver oroa dig för att din makeup ska se perfekt ut! Men såklart kan makeup vara roligt och kreativt. Så hur ska man tänka?

Sminkning & rengöring

Överdriven daglig sminkning kan skada din hud. Japp, det som du vill ska framhäva din skönhet kan göra dig ”fulare”. Detsamma gäller om du slarvar med rengöringen av din makeup och exempelvis sover med den. Detta gör att risken för acne, irritation och eksem ökar. Och hur snygg känner man sig när huden inte mår bra? Tänk därför på att ta hand om hud, exempelvis genom att alltid rengöra efter makeup, inte använda heltäckande makeup varje dag och ge din hud makeup-fria dagar.

Välj rätt smink

Om du använder smink, välj produkter som passar din hudtyp. Det är ingen hemlighet att kvinnor med fet eller känslig hud har svårare att hitta rätt smink. Därför är det viktigt att ta hand om detta innan du applicerar foundation och andra produkter ovanpå den. Om du får irriterad hud av en produkt; sluta använda den!

Ta hand om dig själv

Glöm inte att hur du tar hand om dig själv utanför huset är lika viktigt som att ta hand om din kropp inuti huset. Sov och vila! Precis som när du äter hälsosamt är sömn viktig för din hud. Se till att du får tillräckligt med vila!

Bejaka din naturliga skönhet! Det är något unikt och speciellt, så låt ingen säga något annat till dig. Och kom ihåg att ta hand om din hud, för det är det som gör att du ser ut och känner dig bäst.