Så behandlar du hudproblem med fraxel laser

Djupare hudproblem som acneärr, pigmentfläckar och brustna kärl kan vara besvärande. Det finns dock avancerade skönhetsbehandlingar som kan behandla dessa problem. Fraxel laser är en innovativ och effektiv laserbehandling som kan behandla hudområden i ansiktet, på ryggen, bröstet eller händerna.

Ålder, solande och yttre påfrestningar sätter sina spår i huden. Med dagens moderna skönhetsbehandlingar är det möjligt att hjälpa hudens naturliga läkande på traven och på så sätt minska de synliga effekterna av sol och åldrande. Här kan du läsa mer om fraxel laser, hur den kan användas och vad du bör tänka på inför en behandling.

Vad är fraxel laser?

Fraxel laser är en typ av skönhetsbehandling som använder fraktionerad laser. Det är ett koncentrerat ljus som endast behandlar området som laserstrålen pekar på. Det gör att du kan punktbehandla fläckar och ärr på huden. Huden behandlas bitvis med små punkter (fraktioner) i taget. Tusentals mikroskopiska laserstrålar gör små stick i huden som möjliggör att ny, frisk hy kan skapas och ersätta den gamla skadade huden. Behandlingen stimulerar kroppens egen kollagenproduktion och utnyttjar hudens naturliga läkeprocess.

Många har fått upp ögonen för behandling med fraxel laser tack vare behandlingens effektiva resultat. Det är en behandling som passar för djupare hudproblem. Fraxel laser används bland annat för att behandla följande:

  • Acneärr och andra typer av ärr
  • Brustna kärl
  • Pigmenteringar, solskador, åldersfläckar och andra fläckar
  • Rynkor
  • Ojämn hudton
  • Bristningar
  • Vårtor

Hos Dr Oest i Göteborg kan du boka behandlingar med fraxel laser. Det är en välrenommerad och kvalitetssäkrad skönhetsklinik som utförs av en specialistläkare.

Att tänka på inför fraxel laserbehandling

Laserbehandlingar är avancerade och effektiva behandlingar för att ta bort fläckar och ärr. Det finns en del att tänka på innan och efter behandlingen. Innan du gör en behandling med Fraxel laser kan det vara en god idé att sluta använda produkter som kan irritera huden. Pausa gärna användningen av olika typer av syror, exempelvis AHA-syra, och hudkrämer med starka hudvårdsingredienser som retinol. För bästa resultat bör huden inte vara solbränd när behandlingen utförs.

Efter behandlingen är det vanligt att huden är röd, svullen och lite irriterad. Efter ett par dagar lägger sig svullnaden och irritationen, men då börjar du istället att ömsa huden. Det är inget farligt och efter ett par dagar går det över. Undvik direkt solljus efter behandlingen så huden får tid att läka. Det kan också vara bra att undvika hård träning, bastu och varma baddagarna efter laserbehandlingen. Det är dock viktigt att vara medveten om att alla kan reagera olika på laserbehandlingar. Återhämtningen beror bland på din hudtyp, ålder och hudskadan som behandlas.

Gå alltid till en certifierad salong

Fraxel laser anses vara en säker skönhetsbehandling, men det är mycket viktigt att professionell och certifierad specialist utför behandlingen. Strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar att du utför laserbehandling hos en klinik som har tillräckligt med kompetens och erfarenhet. Om du bor i eller i närheten av Göteborg kan du boka en konsultation hos Dr Oest. Det är en väletablerad skönhetssalong med 20 års erfarenhet av avancerade behandlingar. Här är det endast högutbildade laserterapeuter och specialistläkare som utför behandlingarna med mycket säkra maskiner vilket gör att du kan känna dig trygg. Här kan du även boka laserbehandlingar för permanent hårborttagning.