Hårvård Hudvård

Hur var det nu med hållbarhet?

Och ekologiskt? Och naturligt? Imorgon står jag på podiet igen under Kosmetik Breakfast Club tillsammans med Pär Svahnberg, doktor i organisk kemi på Toxintelligence, Emma Bergqvist, inspiratör och ekoexpert på Weleda och Katarina Jibréus, grundare av Sundløf Organic Skin Care. Moderator är precis som förra gången Pingis Hadenius.

Vi ska på en knapp halvtimme försöka besvara frågeställningar som: Vad döljer sig bakom alla certifieringar, vad är egentligen hållbart och hur skall konsumenten kunna göra ett medvetet val? Hur kommer skönhetsbranschen se ut i framtiden ur ett hållbarhetsperspektiv och hur förbereder vi oss bäst inför det?

Dessutom kommer Maria Mossenberg, PR & Corporate Communication Manager på L’Oréal att prata om L’Oréals miljömål, utmaningar och företagets sociala ansvar och NOC Sweden, den nya branschorganisationen för ekologisk och naturlig hudvård introduceras och ordförande Henrik Olténg ger sin syn på ekologiska hud- och skönhetsprodukter och hållbarhet.

Vi ses i ottan!

 

 

 

Författare

Hedvig von Mentzer

En skönhetsnörd som varit läppglansberoende sedan barnsben. Och jag har länge känt nyfikenheten och lusten att lära mig mer om skönhet. Ju mer jag lär mig, ju mer inser jag hur lite jag kan. Skönhet är historia, sociologi, biologi, kemi och mycket mer – allt förpackat i vacker skrud. Jag vill krossa myter, syna påståenden och förklara det nästintill obegripliga inom den underbara bransch som årligen omsätter miljarder.

Jag har skrivit om skönhet sedan 2002 för ELLE, SvD, Amelia, Kosmetik, Vecko-Revyn, Glamour, Mama, NK Stil, Åhléns tidning med flera. Jag håller föredrag, modererar och medverkar i radio och tv. Jag blir knäsvag av dyrbara dofter, hudvård som både är högteknologisk och hållbart tillverkad, färgstark makeup och snygga förpackningar.

2 kommentarer

    • Tina! Förlåt sent svar. Jag vet faktiskt inte om Kosmetik bjuder in journalister och bloggare, kan kolla med dem. Det var bara andra gången, jag hoppas på ännu fler deltagare – och helst ännu mer tid att samtala!

Kommentera